25 Ιαν 2021

ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας ασχολήθηκαν με το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπου και συνέλεξαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, τις οποίες παρουσίασαν σε ατομικές εργασίες.

Ένα από τα αντικείμενα μελέτης ήταν οι διαταραχές των ανθρώπινων αιµοσφαιρινών, οι αιµοσφαιρινοπάθειες, που ευθύνονται για την ελαττωµατική παραγωγή της αιµοσφαιρίνης στα ερυθρά αιµοσφαίρια του αίµατος, µε αποτέλεσµα να προκαλούνται σοβαρές µορφές αναιµίας. Ειδικότερα, η δρεπανοκυτταρική αναιμία και η β- θαλασσαιμία, γνωστή και ως μεσογειακή αναιμία, είναι από τα συχνότερα κληρονοµούµενα νοσήματα στην Ελλάδα.

Άλλοι μαθητές επέλεξαν να συγκεντρώσουν στοιχεία σχετικά με μια πρόσφατη εντυπωσιακή ιατρική εξέλιξη, που θα μπορούσε να μεταμορφώσει πλήρως το τοπίο των μεταμοσχεύσεων αλλά και πολλών ιατρικών επεμβάσεων. Ο λόγος για την πρώτη λειτουργική καρδιά που δημιουργήθηκε σε 3D printer, με «πρώτη ύλη» ανθρώπινα κύτταρα, ιστό και αγγεία.

Τέλος, παρουσιάστηκαν πληροφορίες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών που θα αποτελέσουν τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες